26 Ocak 2016 Salı

MİNOPOLİS-iSTANBUL

MİNOPOLİS ÇOCUK EĞLENCE ŞEHRİ


Mavi babası ile beraber Minopolis'e gitti.Baba kız harika bir gün geçirdiler.Sömestir tatilin de çocuklar için çok güzel bir hediye olabilir.Sömestir da birbirinden güzel aktiviteler düzenlenmiş.Kaçırmayın...

Türkiye’de tüm ailelerin ulaşabileceği bir alan olmak amacıyla yola çıkan Minopolis Çocukların Şehri, her geçen gün daha fazla çocuğun ufkunu açıyor. Çocukların takım halinde çalıştığı istasyonlarda sadece mesleki bilgiler öğretilmiyor; aynı zamanda yaratıcılık, kritik düşünme, iletişim, güven ve finansal literatür gibi bazı konularda da çocuklara beceri kazandırılıyor.

Minopolis Çocuk Şehri, 4-14 yaş grubundaki çocukların gerçek bir şehrin simüle edilerek yaratıldığı bir ortamda meslekleri ve mesleklere ilişkin temel bilgileri öğrendikleri, hayata geçirdikleri bir şehirdir. Uygulama süreci eğlence aktiviteleri ile desteklenmektedir. Meslek edinme sürecinin ardından çalışıp para kazanmayı öğrenecekleri bir sistemle aktiviteler daha yararlı hale getirilmektedir. 
Çocuklar şehre girdiklerinde kariyer merkezinin destek ve yönlendirmesi ile polis, itfaiyeci, inşaat mühendisi, televizyon spikeri, gazeteci, radyocu, güzellik uzmanı, doktor, kimya mühendisi gibi birçok mesleği eğlenerek uygulayabilmektedirler. 
Bu meslek uygulamalarından kazandıkları paraları ise süpermarket, sanat akademisi, pizzacı, hediyelik eşya mağazası gibi birçok noktada harcayabilmektedir. Mavi pizzacı olmuş ve hepsini de yemiş :)





 Mavi süt sağıyor.İstanbul'da şehir çocuklarının bu zevki yaşayabilmeleri benim çok hoşuma gitti.






Mavi burada yaptığı,kendi adını yazdığı bilekliğini hiç çıkarmıyor.Çok sevmiş.Okulda bütün arkadaşlarına anlatıp,gösteriyormuş.







 Mavi kızım hipp beslenme istasyonunda...




veee Mavi inşaat mühendisi.Dozer Mavi'nin favorisi olmuş.












 Minopolis aynı zamanda çocukları dijital çağın getirdiği hareketsizlikten kurtarmayı, ekran başında geçirdikleri zamanı azaltmayı, eğlendirirken, eğitmeyi de görev kabul ediyor.

Çocuk ve ebeveyn için ayrı ayrı bir ücret alınıyor.Büyük ise çocuklarınızı tek başına da içeri alıyorlar.Bilginize... 

0 yorum:

Yorum Gönder