4 Aralık 2015 Cuma

JURASSİC LAND / DİNAZORLAR ADASINA YOLCULUK

JURASSIC LAND 








Geçtiğimiz Pazar  günü biz; eşim ve 2 kızım ile beraber İstanbul Bayrampaşa'da Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezinin bağımsız bir bölümünde on bin metre kareye kurulu olan Dinazorlar şehri JURASSIC LAND 'e gittik.2011 yılından beri hizmet veriliyormuş. Sevdiğim başka blogger anneler de vardı.Bu ayrıca keyif kattı günümüze ve blogger arkadaşlarım ile Jurassiclandanneleri hashtagini oluşturduk.Gezinin detaylar için bu etikete bakabilirsiniz.










Gezi öncesinde Jurassic Cafe'de blogger anneler sohbet ettik.Tur hakkında bilgi verildi.Sonra gezimiz rehber eşliğinde başladı.Küçükler kadar büyüklerinin de ilgisini çekti.Ben çok keyifli vakit geçirdim.4 boyutlu 6 efektli sinema ile turumuz başladı.Mira babası ile dışarıda kazı çalışması yaparken,biz Mavi kızımla büyük bir heyecanla izledik.Tamamı hareketli 70 dinozor vardı. Bu dinozorlara çok güldük. Özellikle dünyanın en gerizakalı hayvanı denildiğinde çok güldük.Bunu snap chatte (ahu demirli) de paylaştım.Herkes çok güldü yine.


Jurassic Land parti alanından da bahsetmek istiyorum.Ortamı çok ferah ve renkli, partilerin vazgeçilmez mekanı olması çok normal.

               



Turun sonunda eğlence devam ediyor.Gösteri alanında toplanılıyor ve Jurassic Land 'in hikayesi anlatılıyor.Sonrasında harika bir dans gösteri ile yumurtadan dinazor çıkıyor.Dino ile çocuklar fotoğraf çektirip dans ediyor :)  













Parkın hemen yanında konumlanan ve haftanın yedi günü hizmet veren Jura Teras Cafe ise Paleontolojik kazı ekipmanları ile dinozor kemikleri ve yumurtalarının arandığı Kazı etkinliği sonrasında “Kaşif Paleontolog Sertifikası” verilmektedir.









GEZİ İLE İLGİLİ VİDEOLARIM YOU TUBE KANALIMDA https://www.youtube.com/watch?v=2XJ5zkYTxCA

Veteriner Ünitesi
Tematik bir giriş mağarası, ana müze bölümü ve iç mağaradan oluşan ve farklı dönemlere ait dinozor iskeletlerinin ve yumurtalarının sergilendiği müze, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilmiş özel yapım yolculuğu simüle eden Türkiye’nin en büyük 4 boyutlu 6 efektli sineması Juracopter ve yüksek teknolojik donanımlı, toplam beş ünite ve iki kattan oluşan Bilim Merkezi ile dev animatronik dinozorların yer aldığı garden, parkın ana bölümlerini oluşturmaktadır.Ayrıca Park bünyesinde konser, kongre, konferans ve türlü kurumsal ve bireysel organizasyonların gerçekleştirildiği, sabit tribünlere sahip, projektör, ekran ve sahne içeren 14 metre tavanlı Jura Etkinlik Merkezi, çocuk partileri için Parti Evi seçenekleri ve yumurta boyama gibi etkinliklerin yapıldığı atölye alanları bulunmaktadır. 

Detaylı bilgi için www.jurassicland.com.tr 




0 yorum:

Yorum Gönder