8 Ekim 2015 Perşembe

WALT DİSNEY


Walt Disney'in Yeni Karakterleri


                                                                          



11 eylül cuma günü Disney Türkiye’nin davetiyle...






Disney ile konumuz, çocukların çizgi film izlemesi, ne kadar süre ile izlemesi, faydaları, zararları.  Disney’de hikaye anlatım becerisi ve yarattığı eğlenceli karakterleri üzerinden çocukların benimsediği, ailelerin güvenebileceği içerikler üretip çocukların gelişim süreçlerinde öğrenmeleri gereken temel değerlerin öncelikle aile içinde aktarılması gerektiğine inanıyor.





Dünyanın farklı yerlerindeki çocuk ve ailelerin, aslında birbirinden tamamen farklı kültürde olmalarına rağmen, bir çizgi filmden aynı keyfi alıp, aynı dersleri çıkarabilmeleri… Şöyle ki; Disney’de her şey güzel bir hikaye ile başlarmış. Bir yazar, yönetmen yada prodüktör güzel bir fikirle geldiğinde tüm ekip bir araya gelerek fikrin geliştirilmesi için uğraşır. Yazarlar ve karakter tasarımcıları ile eğitim danışmanları ve konunun uzmanları bir araya gelerek konsepti ve mesajları oluşturur, aylar süren bu hazırlık çalışmalarında tüm ayrıntılar en ince detayına kadar değerlendirilir, ardından bir pilot bölüm çekilerek çocuklara aileleriyle birlikte izlettirilir ve görüşleri alınırmış. Çizgi filmleri oluştururken farklı kültürlerden uzmanlar birlikte çalışarak ortak bir kültürel perspektif benimserlermiş. 


Şimdi de yepyeni çizgi film geliyor : Miles Yarının Ötesinde
Disney’de yeni öyküler ve karakterler üzerinde çalışmalar her daim sürer. 28 Eylül’den itibaren Disney Channel’da ekranlara gelecek “Miles Yarının Ötesinde” de bunlardan biri. 7 yaşındaki cesur Miles ve ailesinin galaksiler arası heyecanlı maceraları çocuklar ve ailelerini birlikte ekran başına toplamaya hazırlanıyor.



0 yorum:

Yorum Gönder